9 Mart 2016 Çarşamba

League of Legends'e Yeni Başlayanlar İçin Tüyolar


1.Evet League of Legends oynamaya karar verdiniz oyun hakkında hiçbir fikriniz yok hesabınızı açtınız oyuna girdiniz ilk oyununuzu oynamaya başladınız oyunda amaç beş kişilik takımlarla karşı tarafın kulelerini yıkıp basesini(Ana merkezini)yıkmak.Oyunda laneler(koridorlar)vardır bunlar Top Lane(Üst Koridor),Mid Lane(Orta Koridor),Bot Lane(Alt Koridor),ilk oyunlar bu üçü kullanılır sonradan oyunda geliştikçe Jungle(Orman) da da bir oyuncu oynamaya başlar.Normal oyunda 5 kişi olacaksınız 2 kişi Adc(Attack Damage Carry/Saldırı Gücü Taşıyıcısı) Nişancı ve Support(Destek/Tank) olmak üzere Bot lane(Alt Koridor)a,1 kişi Büyücü veya orta koridor oynama potansiyeline sahip olan kahramanlar olarak Mid lane(Orta Koridor)ye,1 kişi Ormancı olmak üzere Jungle(orman)a,1 kişide Dövüşcü/Tank veya solo oynama potansiyeline sahip kahramanlar olmak üzere Top lane(Üst Koridor)a gider oyunda alışa gelmiş lane(Koridor)düzeni budur.


2.Yetenek.Evet hala ilk oyununuzu oynuyorsunuz,lanenize gittiniz oyunda her kahramanın kendine özel yetenekleri vardır bunlar Q W E R olmak üzere tuşlandırılmıştır.R 6. seviyede açılan özel yeteneğinizdir diğer yeteneklerin aksine 30-120 saniye aralıkla yeniden kullanılabilir hale gelir.Diyelim ilk dakikalardasınız ilk yetenek hakkınızı asla hemen kullanmayın çünkü her an ne olacağı belli değil! O yüzden minyonlar(Oyunda size yardımcı olan reflekssiz bilgisayarın yönettiği küçük yaratıklar) Gelmeden asla ilk yetenek puanınızı kullanmayın minyonlar geldikten sonra kullanın ve oyununuzu oynayın.



3.Farm Olayı(Minyon) Oyunda yukarıdada bahsettiğim minyonlar son vuruşu yaptığınızda size belli miktarda para kazandırır bu minyonları iyi değerlendirmelisiniz çünkü rakibinizle aranızda 1 item farkı çok şey değiştirebilir minyonlara son vuruşu yapmaya dikkat edin.


4.Evet diyelim ki rakibinizin canını baya indirdiniz ve sizin canınız full rakibiniz ormana doğru kaçtı ormanda çalılar vardır bu çalılar eğer ki sizin takımınız tarafından görüş totemi atılmamışsa rakip girince görünmez olur bu yüzden rakibiniz kaçarken onu fazla kovalamayın peki neden? çünkü rakibinizi ne kadar uzun süre kovalarsanız o kadar çok oyalanmış olursunuz buda rakibinizin takım arkadaşlarının gelip ona yardım etmesine zaman sağlar ve beklenen son olur rakibinizi uzun süre kovaladığınız için takım arkadaşları gelir ve sizi öldürür.Yani neymiş ASLA AÇ GÖZLÜ OLMA!.



5.Base atma yani geri dönüş büyüsü ilk olarak geri dönüş büyüsünü açıklayalım nedir bu geri dönüş büyüsü? Sizi 8 saniye içerisinde ana merkezinize basenize anında ışınlayan bir büyüdür.Bu büyüyü ulu orta yerde kullanmayacağız neden? Çünkü rakibiniz sizin geri dönüş büyüsü kullandığınızı görürse büyüyü bozmak için size saldırı yapacaktır yahut canınız azsa ve geri dönüş büyüsünü korumasız bir yerde kullanıyorsanız vay halinize.

Peki ne yapacağız? Geri dönüş büyüsünü güvenli bir yerde Çalılık içerisinde veya kule altında yapmalısınız.

6.Gelelim Build(İtem düzülümü) ne her karaktere aynı itemleri almamak lazım çünkü her kahramanın yetenekleri ve güzlü olduğu alan farklıdır o yüzden oyunu girmeden önce aldığımız kahramanın buildini google de aratarak buildine bakıyoruz ve isteğe göre küçük değişiklikler yaparak oynumuzun tadını çıkarıyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder